post@norgestakblikk.no

Tak dekket av snø norges tak & blikk as

Hvor mye snø tåler taket?

January 07, 20242 min read

Hver vinter kollapser flere bygninger i Norge på grunn av tunge snømengder på taket. Ifølge Tryg Forsikring og SINTEF Byggforsk, tåler de fleste hus bygget mellom 1950 og 1979 opptil 50 cm tørr, gammel snø eller 40 cm våt snø. Nyere hus, bygget etter 1980, har ofte en høyere toleranse, hvor kritisk snømengde varierer mellom 150 til 350 kilo per kvadratmeter.

Hva betyr dette for ditt tak?

Det er essensielt å kjenne til snølastkapasiteten for ditt spesifikke tak. For hus bygget i perioden 1950 til 1979, tilsvarer den kritiske snømengden på rundt 150 kilo per kvadratmeter omtrent 40 cm våt snø. For nyere konstruksjoner kan dette være så mye som 90 cm våt snø, hvis taket tåler opptil 350 kilo per kvadratmeter.

Tiltak for å håndtere snø på taket

1. Regelmessig fjerning av snø: Det er huseierens ansvar å sikre bygningen ved å jevnlig fjerne snø fra tak, vegger og terrasser. Feil å gjøre dette kan ikke bare føre til skader, men også påvirke forsikringsutbetalinger ved skade.

2. Bruk av snøfanger: Installasjon av snøfangere, spesielt i områder som Oslo, kan hjelpe til å kontrollere snøansamlinger. Norges tak & Blikk AS, blikkenslager Oslo kan bistå med både rådgivning og montering av snøfanger for å forebygge snøras.

3. Profesjonell snøfjerning: For de som ikke er i stand til å måke snøen selv, er det viktig å engasjere profesjonelle som taktekker Oslo. Disse fagfolkene kan utføre arbeidet sikkert og effektivt, og sørge for at snøen fjernes jevnt over hele takflaten for å unngå skjev belastning.

4. Oppmerksomhet på takets tilstand: Regelmessige inspeksjoner, spesielt etter store snøfall, er kritisk. Gratis taksjekk tilbudt av mange taktekkere kan hjelpe til med å identifisere potensielle problemområder før de fører til alvorlige skader.

5. Forsterkning av takkonstruksjonen: For hus med eldre eller svakere takkonstruksjoner kan det være nødvendig å forsterke taket. Taktekking pris kan variere, men investeringen i et sterkere og mer robust tak kan spare store utgifter i det lange løp.

6. Riktig installasjon av taktilbehør: Båndtekking, underlagsduk, og Takrenner beslag er avgjørende for å opprettholde takets integritet og funksjonalitet. En erfaren blikkenslager eller taktekker kan tilby de beste løsningene for ditt spesifikke tak. Flate tak kan være spesielt utfordrende å håndtere på grunn av deres tendens til å samle snø, og derfor krever disse ekstra oppmerksomhet til både design og vedlikehold.

7. Vedlikehold av takrenner og nedløpsrør: Det er viktig å sørge for at takrenner og nedløpsrør er frie for is og snø, noe som kan forhindre korrekt drenering og øke belastningen på taket. Oslo taktekker kan assistere med å rense og vedlikeholde disse komponentene, samt installere feie pipe for å holde skorsteinen fri for blokkeringer og øke brannsikkerheten.

Konklusjon

Kunnskap om hvor mye snø taket tåler er avgjørende for å forhindre skade og sikre tryggheten til din bolig gjennom vinteren. Ved å følge anbefalingene fra eksperter og engasjere kvalifiserte fagfolk som tak tekker og blikkenslager Oslo, kan du effektivt håndtere risikoen snøen representerer og opprettholde takets integritet og funksjonalitet.

snøblikkenslager
blog author image

Fredrik Karlsen

Fredrik Karlsen er prosjektleder hos Norges Tak og Blikk. Med flere års erfaring i takbransjen, kombinerer han teknisk kunnskap med ledelsesferdigheter for å sikre at hvert prosjekt blir utført til høyeste standard. Fredrik er lidenskapelig opptatt av å levere kvalitetsarbeid og sørge for at kundenes behov alltid blir møtt med profesjonalitet.

Back to Blog

Ønsker du et tilbud fra oss?

Fyll ut skjema nedenfor

Sertifiseringer

Sertifiseringer

Våre tjenester

Navigasjon

Åpningstider

Man-Fre: 07-15

Lør: Stengt

Søn: Stengt

© 2024 Norges Tak & Blikk AS.

Org nr 921 196 016
Alle rettigheter reservert.
Utviklet av Takhøyde Media